Være hjemme alene.

Hjemme alene trening.

Start denne treningen tidelig. Ikke la valpen få vandre rundt i hele huset når den skal være alene. Det blir for mye for hunden og passe på og det er mange farer. Valpen kan tygge på møbler, ledninger, den kan falle ned trapper, sette seg fast og gjøre fra seg inne.
Avgrens valpens område, gjerne med et bur, valpegård eller et rom.. Buret, valpegården skal være en trygghets plass for hunden og for dere. Har dere hunden i buret/valpegården, så vet dere at den er trygg. Hunden vil også føle seg mer trygg i en liten hule der den kan få være i fred. 
Tren valpen på å være i bur/hundegården når den er trøtt. Legg gjerne inn godbiter og tygge ben til den. Tren til og begynne med i korte perioder, øk etterhvert tiden som du er borte fra den.
Ikke gå inn til hunden når valpen piper eller lager lyd. Da erfarer hunden at lyd gir meg oppmerksomhet og du vil da oppleve mer lyd i håp om at noen vil komme inn til den. Gå inn når det er stille og ros den masse.
Husk at buret/valpegården skal være positivt sted for hunden og ikke en plass der du setter den når du er sliten eller irritert på den!!

Når hunden ligger i buret/valpegården skal den få være i fred. Ikke stikk hode inn i buret for å gi den "natta kos" f.eks. De aller fleste bitt skader er i ansiktet og det er nettopp pga dette. Hunden kan føle seg truet, den har ingen flukt muligheter, for i åpningen er det ansikt som sperrer og hunden kan bite.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.06 | 12:26

Hei Anita.
Ta gjerne kontakt med meg på mail kenneloxzar@gmail.com eller ring meg på 45219249.

Mvh Nina Østli.

...
17.06 | 18:01

Hei vi ønsker oss en Yorkshire tispe. Vi har ei tispe på 7 år og Vi elsker rasen. Vi har gått blodspor, spesialsøk og har den med på ski. Håper du kan vurdere

...
14.03 | 22:45

Vil gjerne ha en guttevalp. Har hatt samme rase før og er godt vandt med hund og andre dyr.

...
20.10 | 17:50

Hei lurte på om dere har noen yourk terrier som trenger forvert? Mvh monica olsen.

...
Du liker denne siden