Overgangen.

Det er en stor forandring for den lille valpen når den hentes hjem til sin nye familie. Den tas bort fra mor, søsken og familien som den har vært sammen med daglig, til et sted som er helt fremmed for den. Det gjelder og gjøre denne overgangen så myk og smidig som mulig.

Bruk god tid hos oppdretter, så valpen blir kjent med dere. Det er lurt og være to i bilen den dagen som valpen skal hentes hjem, hvis valpen skulle bli urolig. Det er lurt og få med seg noe kjent og kjært fra valpe kassen ( klut, teppe, leke), så valpen kan kjenne lukten fra mor og søsken. La valpen ha dette hos seg den første tiden.

Når dere kommer hjem med valpen, så la den få bli kjent i sitt eget tempo, er det barn i familien, kan det være lurt og ikke la valpen treffe barna med en gang, men først etter noen timer. Barn kan ofte bli intense, og valpen har mer enn nok med å orientere seg og finne seg til rette i det nye miljøet som den har kommet til.
 
Gi valpen en egen soveplass, som den har fast. Dette er hundens fri område. Små valper trenger mye søvn og det skal vi passe nøye på, at når valpen sover, så skal den ikke forstyrres og vekkes i tide og utide. Da kan du få en hund som blir urolig. Vi ønsker oss jo en trygg og harmonisk hund.

De første dagene dere har valpen er ikke tiden for å vise den frem til naboen, venner og familien. La valpen først få bli kjent med dere. La valpen få føle seg frem og bli kjent i det nye hjemmet i sitt tempo. La den få gå litt rundt og utforske på egen hånd. La den få bli kjent på et avgrenset område først, et helt hus eller leilighet, kan bli for mye for den lille å ta til seg de første dagene.

Ikke la barn få bære rundt på den lille valpen. Det er fort gjort at barnet mister den lille i gulvet og det kan få fatale følger...
Lær barne til at de koser og leker med valpen mens de sitter på gulvet.

Ikke gå fra valpen sovende i sofaen. Valpen kan hoppe etter deg og den kan skade seg i fallet.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.10 | 17:50

Hei lurte på om dere har noen yourk terrier som trenger forvert? Mvh monica olsen.

...
20.05 | 20:12

Utrolig fin hjemmeside 😊 Nydelige hunder❤️

...
15.08 | 17:56

Hei. Vi er et stabilt samboerpar midten av 50 årene som ønsker oss et nytt fam.medlem. Har hatt hunder før og savner det veldig. Planlegger dere nye kull snart?

...
21.05 | 20:12

Hei.
Jeg er veldig interessert i å høre om dere har valper til salgs nå.

...
Du liker denne siden