Velkommen til kennel Oxzar

Slik begynte det.

Mitt første møte med en York var sommeren 2005. En York hannhund på tolv år hadde mistet eieren sin, og ble derfor levert inn til dyreklinikk for avlivning. På nettopp denne dyreklinikken jobbet en venninne av meg og hun syntes at det var trist og måtte avlive en hund som var frisk. Hun ringte meg og spurte om jeg kunne gi Isak et godt hjem. Det takket jeg ja til.

Den gangen viste jeg ikke noe om rasen, men da Isak kom til oss, forelsket hele familien seg i han. Han var sosial og alt annet enn sjenert. Isak elsket og få være med på alt som var. Tross Yorken sin størrelse, så er den svært utholdene og Isak   elsket å få være med på lange turer.
Vi fikk en fin tid sammen med isak, frem til han ble syk pga alderdom og måtte avlives.

Familien ønsket seg en ny York, så vi begynte å se oss om etter en ny valp.
April 2006 hentet vi hjem en liten York tispe som fikk navnet Amazing Grace. Et lite nurk som skapte stor oppstandelse hvor enn hun var med, alle ville hilse på henne.

Høsten 2006 skulle Grace klippes ned. Pelsen var begynt og bli lang, så vi ville ha en mer praktisk klipp på henne. Men slik ble det ikke. Fordi hun som skulle klippe Grace, anbefalte at vi tok henne med på utstilling, for hun var en så sunn, frisk og rasetypisk York.
Jeg hadde aldri stilt en hund før , men vi meldte oss på, og gav oss i vei til vår første utstilling i kongsberg hallen i desember 2006.
Det gikk strålende, Grace ble BIR med Cert, lite viste jeg den gangen hva det betydde, men interessen for utstilling var tent.

Det har blitt mange utstillinger etter det for team Oxzar

Kennel navnet Oxzar kom på plass, og for meg ble det viktig og sette meg inn i avl. Studere rasen, sykdommer og avlsdyr. Avl er langsiktig arbeid og det er viktig og kjenne til avlsdyrene som man velger og bruke.

Jeg søker hele tiden etter mer kunnskap og får mye god hjelp av de som har lang erfaring med oppdrett av Yorkshire terrier

Jeg har tatt instruktør utdannelsen min hos Oslo Hundeskole, der jeg har tatt en tilleggs Modul for å videre utvikle min rolle som instruktør.

Jeg har gått i hælene på Hugo Quvedo i 16 uker, for å lære det å handle hund på utstilling.

Så har jeg deltatt på oppdretter kurs hos Oslo Hundeskole.

Jeg søker hele tiden etter mer kunnskap. Hund har blitt en stor og viktig del av min hverdag.

My first meeting with the Yorkshire Terrier in 2006. A friend of mine, who worked at an animal clinic, called and told me that a little dog had to be put down, because his owner had passed away. The dog was 12 years old, but fresh and healthy. They called me and asked if I could take this dog and give him some good years. Of course I did, and I have never regretted. Isaac had two great years with us, before he had kidney failure and was progressively getting sicker. We realized that Isaac's days were over. Now we were in love with the breed and began to look for a Yorkie puppy. The kennel's first puppy litter was born in November 2007.

 

Kontakt

Kennel Oxzar

Nina Østli , Hundeinstruktør ved Oslo Hundeskole.

Tlf. 45219249

E-post: kenneloxzar@gmail.com  

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Roger Vadseth. | Svar 23.04.2013 17.31

Det ser veldig lovende ut,tror jeg hadde litt flaks i dag.med Vennlig hilsen.Roger Vadseth.tlf.90112797 ser frem til og hilse på.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.06 | 12:26

Hei Anita.
Ta gjerne kontakt med meg på mail kenneloxzar@gmail.com eller ring meg på 45219249.

Mvh Nina Østli.

...
17.06 | 18:01

Hei vi ønsker oss en Yorkshire tispe. Vi har ei tispe på 7 år og Vi elsker rasen. Vi har gått blodspor, spesialsøk og har den med på ski. Håper du kan vurdere

...
14.03 | 22:45

Vil gjerne ha en guttevalp. Har hatt samme rase før og er godt vandt med hund og andre dyr.

...
20.10 | 17:50

Hei lurte på om dere har noen yourk terrier som trenger forvert? Mvh monica olsen.

...
Du liker denne siden