Fra valp til voksen hund.

SOSIALISERINGSFASEN: Fra 4 uker til 3 mnd. Her starter vi å prege valpen vår. Denne perioden er viktig og den innebærer mye av hva slags hund du får. Hunder som ikke er blitt preget på mennesker før de er 12 uker gamle, vil i liten grad ha sosiale bånd til oss. Det er viktig at valpene preges positivt i denne perioden. Dette er kanskje den viktigste perioden for preging av valpen. Dette innebærer at oppdretters væremåte har stor betydning for hva slags hund du får.

UNGHUNDSTADIET: 3 - 24 mnd. Det viktigste i denne perioden er å ta hensyn til kjønnsmodning. Dette er hundens fjortis periode. Hannhunder kan markere over andre hunder gjennom sosial dominan. Dominante tisper kan sloss seg i mellom, som kan få alvorlig utfall.

15 - 24 MND: Igjen blir vi satt på prøve, for da kommer den andre pubertetsfasen. Hunden kan i denne perioden bli "tøffere enn toget." Denne perioden kan oppleves som hardere enn den første. Hunden kan i denne perioden stille spørsmål ved din autoritet. Hunden vil nå også konkurrere mot andre hunder om sosial dominans. Vi kan fort oppleve at det vi har lært hunden, nå er glemt og vi kan miste litt motet. Fortvil ikke det vil bli bedre. Vær en trygg og stabil leder i denne perioden. Det er denne perioden at mange hunder omplasseres. Når hunden nærmer seg 2 år vil det stabilisere seg igjen. Nå blir hunden slik du vil ha den og dine bekymringer vil forsvinne.

VOKSENFASEN: 2 - 8 år. Nå får du gleden av alt det hunden har lært. Har man kommet trygt gjennom de tidligere fasene, så kan du ha et yggelig liv sammen med hunden.

ALDERDOMSFASEN: 8 år. Hunden eldes gradvis. Det er viktig og gi hunden mosjon. Kroppsfunksjonene blir dårligere.

Nyeste kommentarer

22.06 | 10:26

Hei Anita.
Ta gjerne kontakt med meg på mail kenneloxzar@gmail.com eller ring meg på 45219249.

Mvh Nina Østli.

17.06 | 16:01

Hei vi ønsker oss en Yorkshire tispe. Vi har ei tispe på 7 år og Vi elsker rasen. Vi har gått blodspor, spesialsøk og har den med på ski. Håper du kan vurdere

14.03 | 21:45

Vil gjerne ha en guttevalp. Har hatt samme rase før og er godt vandt med hund og andre dyr.

20.10 | 15:50

Hei lurte på om dere har noen yourk terrier som trenger forvert? Mvh monica olsen.