Fra valp til voksen hund.

SOSIALISERINGSFASEN: Fra 4 uker til 3 mnd. Her starter vi å prege valpen vår. Denne perioden er viktig og den innebærer mye av hva slags hund du får. Hunder som ikke er blitt preget på mennesker før de er 12 uker gamle, vil i liten grad ha sosiale bånd til oss. Det er viktig at valpene preges positivt i denne perioden. Dette er kanskje den viktigste perioden for preging av valpen. Dette innebærer at oppdretters væremåte har stor betydning for hva slags hund du får.

UNGHUNDSTADIET: 3 - 24 mnd. Det viktigste i denne perioden er å ta hensyn til kjønnsmodning. Dette er hundens fjortis periode. Hannhunder kan markere over andre hunder gjennom sosial dominan. Dominante tisper kan sloss seg i mellom, som kan få alvorlig utfall.

15 - 24 MND: Igjen blir vi satt på prøve, for da kommer den andre pubertetsfasen. Hunden kan i denne perioden bli "tøffere enn toget." Denne perioden kan oppleves som hardere enn den første. Hunden kan i denne perioden stille spørsmål ved din autoritet. Hunden vil nå også konkurrere mot andre hunder om sosial dominans. Vi kan fort oppleve at det vi har lært hunden, nå er glemt og vi kan miste litt motet. Fortvil ikke det vil bli bedre. Vær en trygg og stabil leder i denne perioden. Det er denne perioden at mange hunder omplasseres. Når hunden nærmer seg 2 år vil det stabilisere seg igjen. Nå blir hunden slik du vil ha den og dine bekymringer vil forsvinne.

VOKSENFASEN: 2 - 8 år. Nå får du gleden av alt det hunden har lært. Har man kommet trygt gjennom de tidligere fasene, så kan du ha et yggelig liv sammen med hunden.

ALDERDOMSFASEN: 8 år. Hunden eldes gradvis. Det er viktig og gi hunden mosjon. Kroppsfunksjonene blir dårligere.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.05 | 14:16

Er svært interessert. Kan du ta kontakt. 95075449. Siv Olsen

...
21.05 | 20:12

Hei.
Jeg er veldig interessert i å høre om dere har valper til salgs nå.

...
18.05 | 15:41

Jeg ønsker mig en hund som ikke røyter for mye. Da det er allergi i fam. ikke for stor og ikke for liten.Liker Yorksher ,shtszo, shorky.

...
13.04 | 00:18

Hei! Vi er en familie på 4 (barn på 10 og 13år) som ønsker oss en omplasserings tispe. Vi bor i Tønsberg. Er det noe dere kan være behjelpelig med?

...
Du liker denne siden